Emine Erdoğan, Van Gölü Havzası Koruma Eylem Planı ve Uygulama Programı kapsamında gerçekleştirilen Van Gölü Sempozyumu'na katıldı.

Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan Hanımefendi ve Sayın Bakanımız Murat Kurum, Van’ın Edremit ilçesinde düzenlenen “Van Gölü Sempozyumu” na katıldı.

Sempozyum sonrası Van’ın Tuşba ilçesindeki Merkez İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi'ne ziyarette bulunan Emine Erdoğan Hanımefendi ve Bakanımız Murat Kurum, Van Büyükşehir Belediyesince inşa edilen tesis hakkında bilgi aldı.

Tesis Hakkında bilgi aldıktan sonra Erdoğan ve Kurum, canlı türlerin yaşam alanını, doğal haline kavuşturmak adına Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımızca başlatılan “Van Gölü Dip Temizleme” çalışmalarını incelediler.

Ardından “Çevre Müfettişi” çocukların Van Gölü kıyı temizleme etkinliğine de katıldılar. Çocuklara çevre hassasiyetlerinden dolayı teşekkür eden Erdoğan ve Bakan Kurum, daha sonra “Daha Yeşil Van” için günün anısına dikilen ladin ağacına su verdi.

 

 

 

1.06.2021