Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, geçen hafta kutlanan “8 Mart Dünya Kadınlar Günü” etkinlikleri çerçevesinde iş, sanat, siyaset, medya, akademi ve spor dünyasından kadın misafirlere Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde davet verdi.

Himayesinde yürütülen ve bir çevre duyarlılığı projesi olan “Sıfır Atık” özel temasıyla gerçekleştirilen davette konuşan Emine Erdoğan, kadın sorunları başta olmak üzere hemen her konuda temel meselenin, insanlık meselesi olduğunu söyledi. 21. yüzyılda yaşanan tüm krizlerin, ahlak temelli krizler olduğuna dikkat çeken Emine Erdoğan, kadına kötü yaklaşımdan tabiata hor muameleye kadar her bir krizin ahlaki bir zafiyetin neticesi olduğunu vurguladı.

Çevre sorunlarının temelinde de insanın bencilliğinin ve hırsının olduğunu belirten Emine Erdoğan, “ben merkezli” anlayıştan “insan merkezli” bir anlayışa geçilmediği takdirde çok geç kalınacağı uyarısında bulundu.

Emine Erdoğan kendilerinin küçük bir adım atarak Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının koordinasyonunda “Sıfır Atık” kampanyası başlattıklarını söyleyerek, bu proje ile kaynakları daha verimli kullanıp, geri dönüşümle israfı azaltmayı hedeflediklerini kaydetti. 

Kadınları çevre sorunları ve projeye destek konusunda güç birliği yapmaya davet eden Emine Erdoğan “Toplumun örnek aldığı, rol model kadınlar olarak ‘Sıfır Atık’ seferberliğine vereceğiniz her destek, kampanyanın başarısını artıracaktır” dedi.

15.03.2018