BM 77. Genel Kuruluna katılmak üzere New York’ta bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, sanatçı Deniz Sağdıç tarafından hazırlanan "Atıktan Sanata Sergisi"ni gezdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan ABD'nin New York kentinde sanatçı Deniz Sağdıç "Atıktan Sanata Sergisi"ni ziyaret etti. Sağdıç’tan Türkevi’nde sergilenen eserler hakkında bilgi alan Erdoğan, pil, ilaç, plastik, tekstil, şişe kapakları ve elektronik eşya gibi çok farklı atıklardan tasarlanan tabloları etkileyici bulduğunu söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, sanatçıya yürüttüğü çevreci çalışmalarında başarı diledi. Sergi gezisine Çevre, Şehircilik ve iklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, İklim Değişikliği Başmüzakerecisi Prof. Dr. Mehmet Emin Birpınar ve Türkiye’nin BM Daimi Temsilcisi Feridun Sinirlioğlu da katıldı.

Guterres'e Atık Kumaştan Tablo Hediye Edildi

Emine Erdoğan Hanımefendi sanatçı Deniz Sağdıç'ın, günün anlamına uygun olarak atık tekstil parçalarıyla yaptığı Guterres'in portresini Genel Sekreter'e hediye etti.

Portre yapımında kullanılan kot (denim) atık kumaşları dünyanın her yerinde dil, din, ırk ve gelir ayrımı olmadan tüm insanların giyim tercihi olarak eşitleyici rolü sebebiyle seçilirken mavi rengi ise BM'nin renkleri sembolize etti.