Emine Erdoğan'ın katılımıyla "Sıfır Atık Kısa Film Yarışması Ödül Töreni" düzenlendi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından düzenlenen 'Sıfır Atık' Kısa Film Yarışmasında ödüller sahiplerini buldu.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Kongre ve Kültür Merkezi'nde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın katılımıyla "Sıfır Atık Kısa Film Yarışması Ödül Töreni" düzenlendi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum törende yaptığı konuşmada Sıfır Atık Kısa Film Yarışması'nda ödül alan kısa filmleri keyifle izlediğini, izlerken hem mutlu olduğunu hem de gençlerle çok gurur duyduğunu belirtti.

Bakan Kurum, Emine Erdoğan'ın himayelerinde yürüttükleri Sıfır Atık Hareketi'nin, iklim değişikliğiyle mücadelenin en önemli ayağı olduğunu dile getirerek Sıfır Atık Projesi'ni kararlılıkla sürdürdüklerinin altını çizdi.

Bakan Kurum, küresel platformlarda en değerli ödüllere layık görülen Sıfır Atık Projesi ile enerjiden, sudan, depolama alanından ve petrolden büyük tasarruf sağladıklarını söyledi.

Millet bahçeleriyle, ekolojik koridorlarla, doğal korunan alanlarla yutak alanların sayısını artırdıklarını belirten Bakan Kurum, Sıfır Atık Projesi kapsamında yapılan bu çalışmalarla geri kazanım oranını yüzde 22,4'e çıkardıklarını bildirdi.

Konuşmaların ardından Emine Erdoğan ile Bakan Kurum lise ve üniversite kategorisinde dereceye girenlere ödüllerini verdi.

Sıfır Atık Kısa Film Yarışması'nda, lise kategorisinde birincilik ödülünü "Ya Geleceğimiz Karanlık ya da Sıfır Atık" eseriyle Talha Eren Kutlay, ikinciliği "Plastik Hayatlar" eseriyle Zeynepnaz Hüyük, üçüncülüğü ise "Dönüşüm" eseriyle Rabia Çelik aldı.

Üniversite kategorisinde "Yabana Atma" eseriyle Bilge Vural birinciliğe, "İz Kısa Film" filmiyle Ramazan Talha Yasım ikinciliğe, "Dünyayı Kurtarıyoruz" filmiyle Havva Demir ise üçüncülüğe layık görüldü.

 

 

 

 

8.09.2021